נשים חייבות בתפילות ביום כיפור?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר בערב יום כיפור לצאת לרחובות עם המוני העם? רק בשביל להעביר קצת את הזמן? שאלה נוספת:האם יש איזה שהוא ספר או משהו שבקדושה שמותר לקרוא בו?שהרי בכל זאת נשים מקומם לא בבית כנסת חוץ מתהילים שאלה שלישית:נשים חייבות לשמוע תקיעת שופר?גם בראש השנה וגם בכיפור? יש רבנים שאומרים במפורש שנשים לא חייבות ומקומם לא בבית כנסת בכלל?

תשובה

שלום וברכה

אין זה ראוי כל כך ביום גדול וקדוש זה - יום של מחילה סליחה וכפרה - יום שהיצר מסתלק והקב"ה משרה עלינו את קדושתו ורוצה לדמות אותנו למלאכי מעלה.

לא ידעתי למה את אומרת שנשים אין מקומם בבית הכנסת כל התפילה שייכת לנשים כמו גברים.

נשים לא חיבות לשמוע תקיעת שופר ונהגו בעצמן להקפיד בראש השנה לשמוע את תקיעת השופר.

אינני מכיר רבנים שמונעים כניסת נשים. במקומות רבים הקפידו מאוד שנשים יבואו לתפילות של ימים קדושם אלו מאחר והם בעלי בכי ומעוררים רחמים אצל בורא עולם.