השבת אבידה כאשר אין סימנים עליה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום לגביי עניין השבת האבידה לי אין סימנים מי הייתה הקופאית או בכמה שקיות היה עטף הדבר כיוון שדוד שלי הוא זה שעשה את הקנייה ולקח את הדברים והעביר אליי וחוץ מזה אני לא רוצה לשאול אותתו כיוון שהוא ילעג. לי אם ארצה להשיב שאלה 2 לגביי מי שרוצה לאכול פרי חדש בלילה הראשון. של רה כגון התמר הצהוב האם ברכת שהחיינו בקידוש פורת את ברכת הפרי? בקשר לבעלי ברוך ה כעתת בעלי התקשר לרב שמכיר אותי ואותו וביקש ממנו לגשר בייננו אנו שנינו בה צריכים להגיע לרב ולעשות הסכם ביננו מול הרב. מקווה בה שנצליח אחריי פרידה כזו ארוכה תודה על המענה לשאלותיי

תשובה

שלום וברכה

אם אין כל סימן את יכולה להשתמש בזה ותרשמי את השווי של הדברים וכאשר יבוא אליהו הנביא תוכלי להחזיר את שווי האבידה לבעליה.

2. בלילה הראשון, עדיף לא לפטור את הפרי בברכת הקידוש אלא להביא את הפרי לאחר הקידוש ולברך שהחיינו.