מעשר בכל שבוע או בסוף החודש?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב רציתי לשאול אם אני מקבלת משכורת כל שבוע אז אני נותנת משכורת מהמעשר של השבוע או שחייב חודש כדי לתת מעשר? עד עכשיו עשיתי מעשר מהכסף של כל שבוע , או שאפשר לשמור את הכסף ושזה יגיע לחודש אז לעשר ? ועוד משהו , ענית לי בשאלה הקודמת שאפשר ךהישאר בחו״ל לשנה כי זה מקרב אותי לשם בשימחה ושאני יחסוך כסף לעתיד לחתונה, אבל יש לי פחד כי שמעתי גם על המלחמה שכל הרבנים כמעט מדברים עליה והרב אמנון יצחק אמר לחזור מהר לארץ ושאסור להיות פה וכל מיני דברים כאלה , ואת האמת בארץ אין לי כלום כמעט כל המשפחה שלי פה ועזבתי את הלימודים ואין לי עבודה גם . ובתקופה שהתיזקתי והיתי בארץ היתי רק בעצבות ואני יודעת שהשם לא אוהב עצבות ופה אני שמחה , כי אני קרובה לאנשים שאני אוהבת , אבל זה עדיין בגלות , מה אתה אומר הרב אתה עדיין אומר שאני יכולה להישאר בחו״ל?

תשובה

שלום וברכה

ניתן להמתין עד סוף החודש. אבל ראוי להפריש בכל שבוע בעת קבלת המשכורת, ככה החשבון לא מצטרף לחשבון גדול מידי.

את יכולה להישאר כעת בחו"ל בזכות התחזקותך תינצלי מכל רע ותזכי לראות את פני המשיח.