קנייה בחנות ללא כשרות ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, יש לי שתי שאלות: 1.אני עובדת במקום עבודה בו לא מקפידים על בשר וחלב במיקרוגל. שאלתי היא האם מותר לי להשתמש בו אם אני שמה את האוכל בקופסה אטומה? ואם כן, באיזה סוג של קופסה? והאם זה בסדר ממש לבשל ע"י הכלי הזה פתיתים לדוג´ במקרו? 2.האם מותר לי לקנות בחנות שאין בה תעודת כשרות כנראה בגלל שהיא פותחת בשבת או כי כריכים חלביים ובשריים נמצאים על אותו מגש? אם זה אסור מפני מראית עין, האם מותר לי שאדם לא דתי יקנה עבורי מחנות זו? תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

צריך שהכיסוי היה אטום שלא יוצא משם אדים כלל. בדרך כלל כאשר סוגרים את זה בשני שקיות זה על גב זה אין כל בעיה.

2. מותר מעיקר הדין לקנות דבר שהוא עם הכשר בחנות שמוכרת דברים לא כשרים אבל אכן יש לחשוש שאחרים יראו אותך קונה שם ויתירו לעצמם לאכול שם על סמך הבחורה הדתיה שקונה שם אוכל ולא ישימו לב שאת קנית שתיה נניח עם כשרות והם קונים מאכלים לא כשרים.

בהצלחה,