ניקוי בגדים בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אם התלכלך לילדים שלי הבגדים בשבת.( בגדים לבנים ויקרים לכבוד שבת) אני רק מכניסה אתם לדלי מים שהכנתי מראש עם או בלי חומר ניקוי ובמוצאי השבת אני אגש לנסות להציל את הבגד. יש מצווה שאומרת בל תשחית. וגם לא הגיוני שלכל שבת או חג אקנה לילדים בגדים חדשית כי אסור ללבוש בגדים עם כתמים. אני משתדלת להלביש להם סינר אבל זה לא תמיד עוזר. מה עושים? ואם נשפח מיץ בשולחן וברצפה איך אני אמורה לנקות את זה בשבת אם לא עם סמרטוט? הבנתי שאפשר לנקות פירורים עם מטאטה, אבל מה עם לכלוך רטוב? ועוד שאלה ברשותך. אפשר להכניס למדיח כלים חלביים ובשריים יחד? או שצריך לעשות הפרדה בקומה למעלה חלבי ולמטה בשרי?

תשובה

שלום וברכה

אסור לשרות בגד במים בשבת ובפרט שאת רוצה לכבסו ולכן חלילה להכניס את הבגדים במים בשבת. יש להוריד את בגדי היוקרה השבתיים בעת הארוחה ולהלבישו בבגדים פשוטים שאפשר לכבדם בקל.

ראוי לאסוף את המיץ במגב קטן של שיש או אף במגב גדול אם צריך ולאחר מכן לנגב את השאריות עם סמרטוט ולא לסחוט.

יש לשטוף בנפרד את הבשרי ובנפרד את החלב.