קבלת תוספת על איחור בתשלום

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני עובדת כמטפלת ויוצא פעמים רבות שההורים משלמים לי יותר מהמגיע לי בשל שביעות רצון ב"ה. האם מותר לי לקחת יותר ממה שמגיע לי? בנוסף, היתה אמא אחת ששילמה לי חודשיים מאוחר מיום התשלום, ושילמה לי כ-20 שקל יותר כי לא נעים לה שהם אחרו בתשלום. כשאמרתי לה שאולי זה ריבית, היא אמרה שאחשיב זאת כמתנה. אז שאלתי אותה אם לשים את הסכום העודף לצדקה, והיא אמרה לי לעשות מה שאני רוצה. עכשיו אני לא יודעת אם מותר לי לקחת את הסכום ששילמה לי יותר מהמגיע לי. מה לעשות?? בתודה!

תשובה

שלום וברכה

מותר לקבל תוספת שבאה כהערכה לעבודה. אסור לקבל תוספת שנותנים על איחור בתשלום ויש להחזיר לה את הכסף.