היטהרות במקווה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה בנימין: 1.תקשיב אני הייתי במקווה כיאלו בשביל ללכת מצווה ואני שכחתי שבאותו יום היה לי לצערי קרי לילה ולא התקלחתי לפני כלומר רק החלפתי בגדים האם טמעתי את המקווה אני לא מבין? 2.שכנה של בן דוד שלי נפטרה מאירוע מוחי וקשה לי קצת לשמוע את זה כי היא הייתה מסכנה היא כל הזמן צרחה כנראה היה לה בעיות מסכנה עם המשפחה הבעיה היא שפעם שאני ובן דוד שלי היינו קטנים צחקנו על הצרחות שלה לא צחקנו עליה כבן אדם אבל בכל זאת שהתבגרנו הבנו שהיא מסכנה וקצת קשה לי עם זה זה טבעי? 3.הייתי אצל סבתא שלי וליטפתי שם את הכלב שלהם ואז בה איזשהו חרדי מהמושב ואמר לי אסור ללטף כלבים בשבת למה מה קרה זה קצת הגזמה לא מה אסור לקבל קצת אושר ומצב רוח מכלב מה הוא עד כדי כך טמע?

תשובה

שלום וברכה

1. אי אפשר לטמאות את המקווה, כל בעל קרי צריך ללכת למקווה. אין חובה של מקלחת לפני המקווה.

2. זה טבעי, אם היא לא ראתה שאתם צוחקים והיא מעולם לא נפסדה מהצחוק שלכם, אין כל צורך לבקש מחילה.

3. מותר ללטף. אסור להישען עליו או להניח עליו דברים מאחר ואסור להשתמש בבעלי חיים בשבת.

בברכה,

בנימין שמאולי