האם אפשר ללמד תוכי להגיד את השם המפורש?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב יש לי תוכי מדבר וכלבת לברדור יש לי שאלה לימדתי את התוכי שלי לשיר את השיר משיח משיח משיח אוי אוי אוי ואני רוצה ללמד אותו להגיד ה´ אחד ושמו אחד וכאלה האם זה מותר לי ? והשאלה השנייה האם מותר לי לתת לכלבה שלי בשר וחלב ביחד ?

תשובה

שלום וברכה

לא ראוי ללמד את התוכי לומר את השם המפורש אבל אין בעיה ללמדו אותו לומר השם מלך.

מותר לתת לכלבה גם בשר וחלב, אבל אסור לבשל עבורה בר וחלב או לתת לה בשר וחלב יחד בכלי אחד כאשר אחד מהם חם.