ניקיון בזמן צום ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1.האם מותר לנקות בצום? 2.האם מותר לראות הרצאות מצחיקות (עם בדיחות כאילו)? 3.ממתי כבר מותר לשמוע שירים? 4.האם מותר ללכת לרופא כשאין בעיה רפואית? (לצורך הפנייה לדיטאנית למשל. 5.האם מותר לראות סרטים? 6.האם אנו צמים על בית המקדש הראשון או השני? 7.האם לאחר שבעז´ה ייבנה בית המקדש השלישי,עדיין נצטרך לצום בתשעה באב ובשאר הצומות הקשורים לחורבן הבתים? תודה וצום קל ובעיקר מועיל!

תשובה

1. אם הבית ממש מלוכלך, מותר לנקות את הבית בצום.
2. לא.
3. ממוצאי הצום.
4. מותר.
5. בתשעה באב ניתן לראות סרטי שואה או על עניני הגאולה.
6. על שניהם.
7. בעז"ה כאשר המשיח יבוא יהפכו הימים האלו לימי ששון ושמחה וכדברי הנביא זכריה פרק ח' (יט) כֹּה אָמַר יְדֹוָד צְבָאוֹת צוֹם הָרְבִיעִי וְצוֹם הַחֲמִישִׁי וְצוֹם הַשְּׁבִיעִי וְצוֹם הָעֲשִׂירִי יִהְיֶה לְבֵית יְהוּדָה לְשָׂשׂוֹן וּלְשִׂמְחָה וּלְמֹעֲדִים טוֹבִים וְהָאֱמֶת וְהַשָּׁלוֹם אֱהָבוּ:

בהצלחה,