גזל של בעל עסק

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני עובדת במקום חילוני בתל אביב, בו עושים מנויים של לוטו. בעל הבית לא מקפיד בגזל, דבר שמתבטא בכך שאם הלקוח לא יודע שצריך לקבל כסף מהחברה- בעל הבית לא מחזיר. כמו כן, אם מחייבים בטעות- בעל הבית עושה הכל כדי לא להחזיר. בתחילת החודש שעבר, הסברתי לו, לאם הוא רוצה ברכה בעסקיו הוא חייב להקפיד על הגזל. הצגתי בפניו תיק של לקוח שהוא חייב לו כ 4000 ש"ח. בעל הבית הסכים לזכות את הלקוח בהגרלות, אך בשום פנים ואופן לא להחזיר את הכסף.(מדובר על לקוח שאוהב להשקיע בהגרלות) באותו החודש הייתה ברכה בעסק: הרווחים עלו והיו פחות בטולי מנויים. סיפרתי כל זאת לבעלי, והוא אמר שזה לא מועיל, כי בעל הבית חייב להחזיר כסף ממש. ולכן לבעל הבית עדיין יש גזל. השאלה שלי, האם בעלי צודק? או עדיף שיחזיר לפחות הגרלות, כי כסף אין סיכוי שיחזיר.

תשובה

שלום וברכה

אם הוא הודיע ללקוח שמגיע לו כסף והוא נותן לו את זה בהגרלות והלקוח לא התנגד, אין כל בעיה.