תשעת הימים -החלק השלישי בתקופת בין המצרים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת האם השנה, בשל דחיית צום ט´ באב שיחול במוצ"ש , האם עדיין חל שבוע שחל בו תשעה באב- רחצה במים קרים , ולבישת בגדים לא מכובסים? כמו כן האם מותר לעשות כביסה כרגיל לאחר ראש חודש? תודה רבה.

תשובה

שלום רב!

בשו"ת אור לציון חלק ג פרק כז - דין שבוע שחל בו תשעה באב
ו. שאלה. האם הדינים הנוהגים בשבוע שחל בו תשעה באב, כגון תספורת וכיבוס ורחיצה, נוהגים גם כשחל תשעה באב ביום שבת ונדחה ליום ראשון.
תשובה. אין דינים אלו נוהגים כשחל תשעה באב בשבת ונדחה ליום ראשון או כשחל תשעה באב ביום ראשון. ודין שבוע שחל בו תשעה באב בשבת הוא כדין הימים שאחר ראש חודש אב, וכגון המנהג שלא לאכול בשר וכדומה. ומכל מקום ראוי להמנע מתספורת וגילוח בשבוע זה.

הספרדים מכבסים לאחר ראש חודש, בעוד האשכנזים מחמירים בזה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה