עליה לבית העלמין יתר על המידה מפריעה לנשמה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. היום מלאו 30 יום לפטירת אבי. באזכרה, חלק מהאשים (דתיים / מסורתיים) אמרו לנו, שאסור לעלות לבית העלמין עד יום ה 11 חודש. אנשים אחרים אנרו לנו שלמנהג האשכנזים (לצורך העניין, אנחנו אשכנזים) ניתן לעלות לבית העלמין בכל עת שרוצים, כל יום. ויש שאמרו שניתן לעלות רק בראש חודש. נאמר לנו, שאם נעלה לבית העלמין, זה יפריע לנשמה ויעכב אותה למעלה. קצת התבלבלתי מכל הדיעות. אשמח לקבל תשובה ברורה - ושוב, למנהג אשכנז. תודה רבה. שמעון

תשובה

שלום וברכה

נהגו לא לעלות יתר על המידה, אכן הנשמה מוטרדת בדין שמיים ולכן יש להימנע מלבוא לקבר. ואם עולים מפעם לפעם יש להתפלל רק לטובת הנשמה ולא בקשות אישיות.