האם צריך לנפות סולת ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב. 1.התחלתי לנקות חדר מדרגות תמורת 500\550 ש"ח לחודש,האם אני אמורה לעשר מהם וכמה ? 2.האם צריך לנפות סולת ? ואם כן באיזו נפה? 3.איזה כמות קמח צריך להיות בעוגה כדי שתהיה ברכתה מזונות ? 4.האם מותר להסתפר ב3 השבועות של תשעה באב עד לראש חודש אב ? 5.האם מותר לקנות בגדים חדשים ב3 השבועות של תשעה באב עד לראש חודש אב במטרה ללבוש אותם ב3 השבועות בתודה.

תשובה

שלום וברכה

1. נותנים בדיוק 10 אחוז מהרווחים.

2. סולת טריה אין צורך בבדיקה. סולת ישנה יש לבדוק על משטח ולראות שאין שם עש או תולעים קטנים.

3. כל כמות של קמח ששמים כדי לתת טעם במאכל הופכת את המוצר למזונות.

4. לנשים מותר.

5. מותר רק כדי ללבוש אותם בשבת עד ראש חודש אב.