תפילה על בעל שיניח תפילין ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי מס´ שאלות 1. אני רוצה שבעלי יניח תפילין האם יש איזה סגולה או תפילה שאני יכולה להתפלל. 2. האם מותר לי לקנות שמלה כלה מחוץ לארץ. 3.אני מועסקת במוסד פרטי שממנו אני מקבלת משכורת , המנהל שלי מסכים לשחרר אותי מהעבודה , ולא לעבוד את השעות המלאות , כלומר: להדפיס כרטיס בבוקר ,ללכת ולאחר מכן לבוא להדפיס יציאה זאת אומרת לא להיות נוכחת בעבודה בגלל שאין עבודה , האם זה גזל? העבודה שלי מזכירה בביה"ס

תשובה

שלום וברכה

1. לומר בברכת השיבנו את התפילה הבאה יהי רצון מלפניך שתחזיר בתשובה שלשימה לכל פושעי עמך ישראל ובכללם תחזיר בתשובה שלימה את פב"פ בתשובה שלימה לפניך כי ימינך פשוטה לקבל שבים ברוך אתה וכו'.

2. כן.

3. אם אכן אין לך מה לעשות שם והמנהל נותן לך עקב כך רשות לצאת לפני הזמן, נראה שהדבר בסמכותו ואין כל בעיה.