זמני הנחת תפילין ונושאים נוספים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לרב שלום רב, לבני ימלאו י״ג שנים בע״ה בח׳ באב אשר יוצא ביום שישי שבין המצרים שאלתי: 1. האם ניתן להקדים ביום את הנחת התפילין לטובת העליה לתורה או להניח ביום שישי ולעלות ביום שבת? 2. האם ניתן לשמוח ולשמח את החתן בעלייתו לתורה ביום חול בתק׳ בין המצרים? 3. האם ניתן לשמוח ולשמח בשבת מאחר ושבת דוחה אבל? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ראוי להניח ביום שישי ולעלות לתורה ביום שבת וכמובן שמשמחים אותו בשבת כנהוג בכל ילד בר מצווה.

בשבת אין נוהגים דיני ימי בין המצרים כלל.