הלכות מגוונות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! א.האם מותר לחתוך נייר כסף בשבת כדי לכסות בו מאכל על מנת לשומרו? ב.האם מותר לחתוך נייר מגבת בשבת כדי לנקות בו? ג.האם מותר לאדם גדול להשתמש במגבונים בשבת לצורך ניקיון בבית הכסא? ד.כאשר יש שוק שמוכרים בו בגדים(שוק בת"א)ויש סיכוי ששוק זה פתוח גם בשבת,האם מותר לי לקנות משוק זה בגדים ביום חול?במידה ואסור,אם כבר קניתי,האם מותר לי ללבוש את הבגדים האלו שקניתי משוק זה? ה.חשש גזל-כאשר אני קונה מוצרי מזון בסופררקט,האם מותר לי לקחת לאחר שקניתי מוצרי מזון שקיות חדשות ריקות,לא על מנת לשים בהם את מוצרי המזון שקניתי,אלא להשתמש בשקיות אלו למען צרכים אישיים שלי בבית וכד´,כגון להשתמש בשקיות אלו לפסולת או לבגדים מלוכלכים או שמעשה זה אסור,ויש בו חשש גזל? תודה כבוד הרב!

תשובה

שלום וברכה

א. אסור. אפשר לקנות נייר כסף חתוך. או לחתוך ולהכין מערב שבת.

ב. אסור. כנ"ל להכין לפני שבת.

ג. יש מתירים.

ד. מותר לקנות בימי חול.

ה. יש חשש גזל לעשות זאת ללא בקשת רשות. אלא אם כן ברור מעל כל ספק שהרשת מתירה לקחת שקיות ללא הגבלה. מה שלא נראה לי שכך המצב.

בהצלחה -מנשה ישראל