העובד עושה הנחה ללא בקשתי - האם זה מותר?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב,

כמעט מדי יום שישי אני קונה ב"ה סלטים לשבת. פעמים רבות העובד שמחייב את כרטיס האשראי שלי (הוא ערבי) נוהג לומר סכום כלשהו שאותו אני צריכה לשלם, אבל מחייב את כרטיס האשראי שלי בסכום נמוך ממנו, כלומר עושה לי הנחה. אני לא מבקשת את ההנחה. אני רואה בו שליח - הקב"ה שולח אותו כדי להיטיב לי. האם אני עושה דבר שהוא לא בסדר?

בברכה ובתודה מראש, הדס

תשובה

שלום וברכה

מסתבר שיש לעובד זכות לתת לך הנחה סבירה. אין לך מה לדאוג.

בברכה,

בנימין שמואלי

נ.ב.

רבים מהגולשים טוענים ובצדק שיתכן והערבי מנסה להתחבב עלייך כדי לרכוש חלילה את ליבך ועלייך להיזהר מאוד על כך. כמו כן אם ההנחה היא יורת משקלים בודדים לעיגול הסכום, ראוי לברר אצל בעל הבית האם אכן הערבי רשאי לתת הנחות אלו.