חתונה בימי בין המיצרים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לפי מנהג הספרדים מותר להתחתן מי"ז בתמוז ועד לר"ח מנחם אב,זה בדוק. אם כך לא ברורה לי אמירתך שלספרדים אסור לשמוע מוסיקה החל מי"ז בתמוז ועד תשעה באב. חתונה,כן,מוסיקה כשרה,לא?נשמע לא הגיוני. אם תוכל להביא לי אסמכתא לדבריך,חזון עובדיה,ילקוט יוסף,מקורות כאלו ולא להסתפק בתשובה קצרה,קצרה מידי. בכבוד ובהערכה,עמיחי אלימלך.

תשובה

שלום וברכה

קיצור שולחן ערוךילקוט יוסף תקנ"א סימן ו'

אף על פי שמותר מעיקר הדין לשמוע בשאר ימות השנה שירי קודש המלווים בכלי נגינה, וכמבואר, מכל מקום בימי הספירה וימי בין המיצרים יש להימנע מלשומעם. אפילו דרך הרדיו או טייפ וכדומה. אך בשמחת מצוה הנעשית בזמנה, כגון מילה או פדיון הבן, או בסעודת חתן וכלה בתוך שבעת ימי חופתם, או בסעודת בר מצוה הנערכת ביום הגיעו למצוות, מותר לשמוע שירי קודש, המלווים בכלי נגינה. אבל אם מקדימים או מאחרים במספר ימים את סעודת הבר מצוה, ראוי להחמיר שלא להשמיע כלי נגינה בסעודה זו בימי בין המצרים. וכן מותר להשמיע כלי נגינה בסעודת פדיון הבן, או בסעודת סיום מסכת. אבל בסעודה שעושים בלילה שלפני המילה, אין להתיר לשמיע כלי נגינה. והאשכנזים נוהגים להחמיר שלא להשמיע כלי נגינה בכל סעודת מצוה הנערכת בימי בין המצרים. ושירה בפה כשהיא דרך הודאה לה' יתברך, בלי כלי נגינה, מותרת אף בימי בין המצרים ובימי ספירת העומר. ומכל שכן שמותר להשמיע נעימה בתפלה, או בשעה שעוסק בתורה ומנגן בדרך לימודו, ובפרט בשבתות שבתוך ימי בין המיצרים או ימי הספירה. ואמנם שירה בפה בהתלהבות ובא לידי שמחה, יש להמנע בבין המיצרים. [שו"ת יחוה דעת ח"ו סי' לד].