חינוך ילדים לשמירת כשרות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה 1: מסופר במדרש שבגן עדן אדם ראשון לפני החטא היה אוכל בשר צלוי ושותה יין מזוג שמלאכי השרת היו מכינים לו. שאלתי: איך זה ייתכן שהרי הבשר נאסר במפורש עד נח?; ובכלל, נשאלת השאלה, מה שייך לאדם הראשון שהיה כולו רוחני בשר ויין, ועוד בגן עדן [התחתון]? שאלה 2: מה דינו של מרק עוף צח שבושל עם עוף אך סונן לחלוטין ונאכל צלול צלול לעניין זמן שיהוי בין אכילת בשר לחלב? שאלה 3: כיצד לדעתך ראוי לנהוג בהנהגת הפרש אכילת מאכלי בשר וחלב לילדיי הגדולים - בני 8 ו-4 - כאשר מדובר באמת בילדים טובים, מתוקים וצדיקים, אלא שהם לא אוהבים הרבה סוגים של מאכלים וההיצע קטן ולא עוברות בדר"כ 6 שעות משעת אכילת ארוחת הצהריים עד שעת אכילת ארוחת הערב, וכל יום שוברים את הראש ! תודה!

תשובה

שלום וברכה

1. הגמרא מתרצת שמדובר בבשר מן השמים ולא בבשר רגיל ולכן הותר לאדם הראשון לאכול זאת. וכתבו המפרשים שלא מדובר בבשר כפשוטו אלא במאכל רוחני כדוגמת המן.

2. יש להמתין שש שעות.

3. די בהמתנה מסעודה לסעודה (כ3 שעת לילד בן שמונה לילד קטן די בשעה אחת) וכאשר הגיעה זמן ארוחת הערב מותר לאכול חלבי ויש לומר להם זאת שלילדים בגילם עדיין מותר לאכול ולא צריך להמתין שש שעות שלימות.