מחלוקת בגין ירושה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. אנו ארבע אחיות ואח. אימי נפטרה לפני 8 שנים, אבי לפני חודש. כל הבנות נשואות, האח לא. אבי ז"ל לא השאיר צוואה. לאורך השנים האחרונות, אחי ועוד שתיים מאיתנו נשאו בעול (שני הוריי נפטרו ממחלת הסרטן לא עלינו) כעת אחי מתעקש על חלוקה לא שוויונית משתי סיבות: א. הוא היחיד שלא נשוי, ללא משפחה תומכת, טרם קנה דירה ב. הוא עזר רבות להורים. הגיסים לא מוכנים לוותר ומצפים לחלוקה שיוויונית. אחות אחת עם 8 ילדים ובמצב כלכלי לא טוב. לנו מאוד חבל שיש כזו מחלוקת. כיצד ניתן להתקדם ולהישאר משפחה מלוכדת ? ואיך אנו אמורים לחלק את הכסף אם כל אחד מתבצר בעמדותיו? תודה

תשובה

שלום וברכה

הדרך הטובה והנכונה היא ללכת לרב בקי בהלכות ירושה או לבית הדין הרבני של דיני ממונות ולקבל מהם את ההוכנה הנוכנה על פי ההלכה בחלוקת הירושה זוהי הדרך הנכונה והבטוחה למניעת מחלוקת וכו על ידי זה תמנעו מגזל חלילה.