אמונה

איך לקבל ייסורים בשמחה ועוד

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד ח´ בסיוון, תשע"ב 1) ישנה סגולה או תפילה חוץ "מאשר יצר" לחולה במצב קריטי? 2) מה אני צריך לעשות כדי לקבל ייסורים קשים בכיף בלי להיות עצוב ובלי לכעוס? 3) אם בורא עולם ישתבח שמו דוחה את כניסתי לישיבה, זה גם הכי טוב בשבילי? 4) איך אני יכול להתפלל אם כוונות?, מה אני צריך לעשות בשביל זה, כי כל דבר קטן מוציא אותי מריכוז. תודה רבה, המשך יום טוב!

תשובה

שלום רב!

אין ספק שכל תפילה, ופרק תהילים, ובפרט דמעות מועילים ומוסיפים, והרי: שערי דמעות לא ננעלו.

יש ביטוי של רבותינו: חביבים ייסורים. רובינו לא מבקשים אותם, אך כשכבר באו, הרי הם חביבים מאוד, ומקדשים את האדם יותר מתורה, ויותר מתפילה, ויותר מכל דבר אחר בעולם, וכמפורש במדרש עם עוד ספרים. יש לראות זכות בהם, ואת אשר יאהב השם יוכיח - וכאב את בן ירצה.

<>

מה כוונתך שבורא עולם דוחה את זה? מה ההשתתדלות שכבר עשית? בדרך כלל בענייני מצווה יש בחירה חופשית. ודאי שאם בורא עולם ית"ש דוחה את כניסתך לישיבה, זה גם הכי טוב בשבילך. כל מה שהשם עושה הוא לטוב, בלי יוצא מן הכלל עליך לנסות להתחזק בתורה בשלב זה באמצעות חברותות וכדו'.

אל תלחיץ עצמך להתפלל עם כוונות. טוב מעט בכוונה - מהרבה בלא כוונה. הלב שבור גם נקרא תפילה וכוונה, והייסורים למעלה הם מהכול.

רפואה שלימה, הצלחה וברכה,

יעקב משה