הבדלה לפני כניסת חג שבועות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה שלום לכבוד הרב, חג השבועות הבא עלינו לטובה יחול במוצ"ש רציתי בבקשה לדעת את סדר ההבדלה לפני כניסת החג, האם קודם להבדיל או ישר להדליק נרות ליום טוב? כמו כן האם יש צורך לעשות "עירוב תבשילין לפני כניסת שבת ולהכין נרות נשמה בכדי שאוכל להעביר מאש לאש. שאלה נוספת האם אישה חייבת בקריאת "האזהרות"? בתודה מראש ושבוע טוב רבקה

תשובה

שלום וברכה

ראוי להכין נר נשמה לפני השבת, כדי שיהיה לך מקור אש להדלקת הנרות במוצאי השבת.

מדליקים נרות עם צאת השבת ולפני הדלקת הנרות אומרים את המשפט הבא "ברוך המבדיל בין קודש לקודש".

את ההבדלה על היין עושים יחד עם הקידוש וזהו נוסח הקידוש (ספרדי)
אֵלֶּה מוֹעֲדֵי יְדֹוָד יאהדונהי מִקְרָאֵי קֹדֶשׁ אֲשֶׁר תִּקְרְאוּ אֹתָם בְּמוֹעֲדָם:
וַיְדַבֵּר משֶׁה אֶת מֹעֲדֵי יְהוָֹה יאהדונהי אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל:
סַבְרִי מָרָנָן. ועונים:
לְחַיִּים:
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד , אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, בּוֹרֵא פְּרִי הַגֶּפֶן:
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד  , אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲשֶׁר בָּחַר בָּנוּ מִכָּל עָם. וְרוֹמְמָנוּ מִכָּל לָשׁוֹן. וְקִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו. וַתִּתֵּן לָנוּ יְדֹוָד יאהדונהי אֱלֹהֵינוּ בְּאַהֲבָה. מוֹעֲדִים לְשִׂמְחָה. חַגִּים וּזְמַנִּים לְשָׂשׂוֹן. אֶת יוֹם   חַג הַשָּׁבוּעוֹת הַזֶּה. אֶת יוֹם טוֹב מִקְרָא קֹדֶשׁ הַזֶּה. זְמַן מַתַּן תּוֹרָתֵנוּ. בְּאַהֲבָה מִקְרָא קֹדֶשׁ. זֵכֶר לִיצִיאַת מִצְרָיִם:
כִּי בָנוּ בָחַרְתָּ וְאוֹתָנוּ קִדַּשְׂתָּ מִכָּל הָעַמִּים,  וּמוֹעֲדֵי קָדְשֶׁךָ   בְּשִׂמְחָה וּבְשָׂשׂוֹן הִנְחַלְתָּנוּ. בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד יאהדונהי , מְקַדֵּשׁ  יִשְׂרָאֵל וְהַזְּמַנִּים:

בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד , אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, בּוֹרֵא מְאוֹרֵי הָאֵשׁ:
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד  , אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, הַמַּבְדִּיל בֵּין קֹדֶשׁ לְחוֹל. וּבֵין אוֹר לְחוֹשֶׁךְ. וּבֵין יִשְׂרָאֵל לָעַמִּים. וּבֵין יוֹם הַשְּׁבִיעִי לְשֵׁשֶׁת יְמֵי הַמַּעֲשֶׂה. בֵּין קְדֻשַּׁת שַׁבָּת לִקְדֻשַּׁת יוֹם טוֹב הִבְדַּלְתָּ. וְאֶת יוֹם הַשְּׁבִיעִי מִשֵּׁשֶׁת יְמֵי הַמַּעֲשֶׂה הִקְדַּשְׁתָּ וְהִבְדַּלְתָּ. וְהִקְדַּשְׁתָּ אֶת עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל בִּקְדֻשָּׁתָךְ. בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד , הַמַּבְדִּיל בֵּין קֹדֶשׁ לְקֹדֶשׁ:
בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד , אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, שֶׁהֶחֱיָינוּ וְקִיְּמָנוּ וְהִגִּיעָנוּ לַזְּמַן הַזֶּה:

אין עושים עירוב תבשילין.

אשה אינה חייבת בקריאת האזהרות.

בהצלחה,