לימוד הלכה לגויה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, יש לי שאלה מאוד דחופה ואני אשמח שתענו לי עליה.. יש לי ילדה בכיתה גויה (אמא גויה, אבא יהודי), היא שואלת אותי כל הזמן איך מכשירים את הכלים לפסח ואני מתחמקת ממנה עד שאני אדע את התשובה בברור בעז"ה.. האם מותר לי להגיד לה?..(אם אני מתכוונת לכך שאבא שלה לא ייכשל, וכך גם למכירת חמץ היא שאלה איך מוכרים את החמץ ואם היא יכולה פשוט לתת אותו לאמא שלה הגויה). אשמח לתשובה בקרוב, חג שמח וכשר!

תשובה

שלום וברכה

אם המטרה שאביה לא יכשל מותר ללמדה בפרוטרוט.

היא לא צריכה למכור את החמץ כי היא גויה, אבל את החמץ של אביה היא יכולה לקחת מאביה וכך אביה ינצל מהאיסור.