זכר למחצית השקל מספר שאלות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה יש לי כמה שאלות בנוגע לפורים 1.‏ חייבים לקרוא ולשמוע את המגילה ביחד ‏ עם השליח ציבור??‏ 2.‏ בתענית אסתר מותר לשמוע מוזיקה,‏ בפלאפון וכיוצ‏"ב??‏ 3.‏ כמתנות לאביונים אפשר לתרום בגדים,‏ ‏ משחקים שלא צריכים וכדומה.. 4.‏ זכר למחצית השקל כלומר אני צריכה לתרום סכום מסוים של כסף כי זה לא מובן לי כל כך תודה רבה!!!!‏

תשובה

שלום וברכה

1. חייבים להזין לכל מילה מהחזן מההתחלה ועד הסוף ולשתוק ולא לומר עם החזן.

2. כן.

3. יש לתת מעות או דבר מאכל, לא יוצאים ידי חובת מתנות לאביונים בבגדים ומשחקים.

4. נהגו לתת לצדקה בתענית אסתר זכר למחצית השקל, שנצטווינו לתת בכל שנה באדר לצורך קניית קרבנות הציבור של כל השנה, בזמן שבית המקדש היה קיים.

ויש שכתבו לתת את המעות לבית הכנסת לבדק הבית , כי הבית כנסת הוא לנו כמקדש מעט. האשכנזים נוהגים לתת מטבע שקרוי חצי, ובארץ ישראל נותנים חצי שקל ונהגו לתת שלש חצאי שקלים עבור כל נפש במשפחה.

הספרדים נותנים שווי של מטבע של מחצית השקל שהוא לערך 20 ש"ח.

בברכה - בנימין שמואלי