שאל את הרב - כללי

מי זכאי להגיע לעולם הבא?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

מי זכאי להגיע לעולם הבא? ומה יהיה עם אלה שלא יהיו זכאים להגיע לשם? והאם הרשעים יהיו בגיהנום לנצח? ואם בעולם הבא כולם יעסקו בתורה מה יהיה על אנשים כמוני שלא אוהבים ללמוד ומשתעממים בקלות? והאם בעולם הבא אנחנו נהיה כמו רובוטים בלי בחירה? תודה רבה.

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

מסכת סנהדרין פרק י: משנה א: כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא - שנאמר; ועמך כולם צדיקים - לעולם יירשו ארץ - נצר מטעי - מעשי ידי להתפאר וכו'.

מי שלא זכאי להגיע לשם, אינם אלא רשעים גמורים, מינים, אפיקורסים, חוטאים ומחטיאים וכיוצא בהם.

מלבדם, סתם רשעים ירצו העונש שלהם בגיהנום, ואחר כך, גם הם יגיעו ויזכו בחיי העולם הבא.

אנשים אשר מתקשים ללמוד ומשתעממים בקלות, מתאים להם לעסוק בחסד וצדקה ועזרה וסיוע לנזקקים ונצרכים רבים מישראל.
יש אנשים אשר טובים בתפילה ובתהילים מאוד.
כל אחד מישראל ימשיך בעולם הבא, מעשים טובים אשר כאן התחיל בהם.

ודאי שלא יהיו מעין רובוטים בעולם הבא, שהרי כך לא מתענגים ואין הנאה, והרי כתוב: אז תתענג על ה' וגו', רק ששם לא יבלבלו ראשנו בהבלי העולם הזה, וכל שטויות של יצר הרע לא יעבדו בנו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה