חינוך ילדים

איך משרשים את החוצפה מבני גיל ההתבגרות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום , יש לי ילדה בת 12 והיא בכורה, בנוסף יש לה 3 אחים, הילדה בערך כשנה מתנהגת בצורה לא חינוכית, היא מדברת אליי לאמא שלה בצורה לא יפה, כשכועסת כשחסר לה משהו או אפילו על דבר קטן מיד מקללת, אני מסבירה שהיא לומדת בבית ספר דתי באולפנא, וחוץ מזה אסור לזלזל בהורים, אך כלום לא עוזר, היא ממשיכה, אחרי זמן מה מבקשת סליחה ואומרת שהיתה כעוסה וכך הדבר חוזר על עצמו, בהתחלה שזה התחיל כעסתי נורא והזהרתי אותה ואפילו לא הייתי מתייחסת אלייה לתקופות, מאז היא קצת "התמתנה" יחסית אך עדיין מרשה לעצמה לקלל אותי, אני לא רוצה להרביץ לה,ואני לא יודעת כבר מה לעשות כמה שאני מסבירה זה לא עוזר, היא גם מידי פעם גם מנשקת אותי ומתנהגת כמו ילדה אוהבת אך כשמגיעה הזמן שהיא החליטה שמשהו מבחינתי לא היתה בסדר מיד פוצחת בקללות, שאני לא רוצה להעלות אותן, מה אפשר לעשות??????????????????????????

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

עצה טובה המקובלת מפי גדולי ישראל, לקבוע עם בתך לימוד קצר כל יום בספר מוסר טוב, כגון ספר 'אורחות צדיקים' או 'מעלות המידות'.
כל יום תלמדו חמש דקות, או לעשר דקות, או רבע שעה, ואחר כך תביא אולי ממתק, וזה יעשה וישפיע טוב מאוד.
תעשי כך תקופה, ואפילו הרבה זמן.
לבסוף יהיה הבדל עצום לטובה בע"ה.

הצלחה וברכה, והרבה נחת;

יעקב משה