אמונה

ילדים לאמא יהודיה ואבא נוצרי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני גר כרגע בארה"ב ויש לי חברים, ששאלו אותי שאלה שלא ידעתי בברור איך לענות להם. במשפחה, האמא היא יהודיה והאבא הוא נוצרי (כשהאם היתה צעירה והתחתנה המשפחה כעסה עליה מאוד שהיא התחתנה עם נוצרי ולכן כדי להכעיס אותם היא הטבילה את הבנות שלה) כיום היא מצטערת על כך, והילדה שלך בת 14 מאוד מאוד מבולבלת,היא שונאת את הנצרות. אבל היא לומדת בבית ספר ערב נוצרי (היא לא אוהבת את הנצרות וחושבת שזה שטויות כל מה שמלמדים אותם שם ) אמא שלה מצד שני מתחילה לחשוב על לחזור ליהדות (הם עדין לא חוגגים חגים יהודים וכדומה), השאלה היא מה הילדה? האם היא יהודיה? ואיזה עצה אני צריך לתת להם בתור יהודי, כדי שלא נאבד אותם לנצרות או סתם בין הכיסאות. בתודה מראש יגאל

תשובה

שלום וברכה

הילדה ואימה  יהודיות לכל דבר ובוודאי מצווה להרחיקם מהנצרות ולקרבם לתורה ולעודדם שהקב"ה ממתין להם ואוהבם ורוצה בחזרתם איליו ולשכנעה להעביר את הילדה לבית ספר יהודי. אציע להתחבר לאירגון עורה ;שיסייעו מאוד בעניינים אלו.

אשמח לסייע עוד,

בהצלחה,