שם ומזל על פי המקורות היהודיים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שאלתי היא בנושא השם שלי והמזל אנכנו אני ומישפחתי עברנו גיור כהלכה .... וכשנכנסתי לברית אברהם אבינו ועברתי את כל הגיור ניכנסתי עם שמי העברי ולא השם שנולדתי איתו וכרגע בתעודת זהות שלי מופיע שמי העברי והשם שאימי נתנה לי ונולדתי איתו .... ובמהלך השנים עברתי כל מיני מאורעות לא נעימים חולי וכ"ו ואני מאוד אוהבת לישמוע שיעורי קבלה ולאחרונה מישהו שהוא לא רב אבל מבין קצת בקבלה אמר לי שהמזל שלנו מושפע מהשם שלנו ומיעכשיו השם שניכנסתי איתו לברית של אברהם אבינו הוא השם העברי ולא שם שנתנה לי אימי שנולדתי איתו ומעכשיו כשם שנישתנה שמי למרות שבבית עדיין קוראים לי בשם שנתנה לי אימי והוא גם מופיע בתעודה עם השם העברי כך נישתנה מזלי .... האם זה נכון האם השם העברי הוא שמשפיע עכשיו על מזלי ? והאם השם שאימי נתנה לי שנולדתי איתו כבר לא משפיע על מזלי ? ואם כן היתי רוצה להיקרא שוב בשם שאימי שנתנה לי ואוהבת

תשובה

שלום רב!

שאלה לטובה; לדעתי, אין השם משפיע לא טוב עלייך ח"ו, אלא זה הכול ניסיונות מן השמיים.
מי שהשם אוהב, מקבל ניסיונות לטובתו, והעיקר זה התפילה והתהילים, תורה ומצוות, וצדקה וצניעות וגמילות חסדים, והכול יתהפך לטוב בע"ה.

הצלחה וברכה, וכל טוב סלה;

יעקב משה