שאלה בנוגע לגזל במקום העבודה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. אני עובד כמחסנאי והמנהל שלי הוא שליח של בעל הבית, בעבודתי אני מקבל הפסקות בזמנן ובסוף יום העבודה בדר"כ נשארת שעה שאין לנו עבודה. חבריי לעבודה טוענים שכיוון שיש לנו שעה בסוף העבודה מותר להם לדבר דברי תורה ודברי חול באמצע העבודה (שדבר זה מאט את קצב העבודה משמעותית) למרות שהמנהל רוצה שיעבדו מהר וזה לא נחשב לגזל כי זה על חשבון השעה בסוף היום. האם הם צודקים? וכן לפעמים המנהל נותן עבודות שלא מועילות לבעל הבית כגון: סידור החבילות אחת על השניה יפה כאשר המנהל אומר שזה רק בשביל האסטטיקה וזהו. אם אני לא עושה את ההוראה הזאת האם אני גוזל? תודה מראש דוד.

תשובה

שלום וברכה

יש לציית לכל הוראות המנהל כאילו הם נאמרו מהבעל הבית עצמו. אסור לדבר בדברי תורה במשך העבודה. רק בשעה האחרונה כאשר אין כבר מה לעשות לצורך בעל הבית, מותר לכם לדבר דברי תורה.