שבועה על הילדים בעת כעס

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, כעסתי נורא על בתי היום כאשר הגיעה מבית הספר והגיבה לאוכל שהכנתי לה בצורה מעליבה ביותר, תוך כדי כעס צעקתי עליה ונשבעתי בבני התינוק שהיא לא תאכל היום עד מחר וצעקתי ונשבעתי בראשו של בני התינוק. עברתי ייסורים כי ידעתי שהיא רעבה נורא אך בגלל השבועה פחדתי להגיד לה לאכול שמא בני ייפגע. גם אני לא נגעתי בדבר כל היום וזה לא חשוב מה שרציתי לשאול זה איך אפשר לבטל כזאת שבועה? ובערב יצאתי מהבית ובעלי נתן לה לאכול כשלא הייתי. נכנסתי לפחד כי מצד אחד זה לימד אותי לקח מאוד חשוב לא להישבע אף פעם בילדיי ומצד שני אני פוחדת שיקרה משהו לבני הקטן. מה לעשות? איך לבטל את השבועה והגזרה?

תשובה

שלום וברכה

בעלך לא חייב כלל בשבועתך ולתינוק לא יקרה כלום. אכן תיזהרי מאוד מאוד ואל תישבעי לעולם בשום צד.

ב. אל תרגזי על ביתך בצורה חריפה כל כך. היי חכמה ולא צודקת ותישמרי מהתפרצויות כעס כאלו שגורמות לדברים שליליים מאוד בחינוך הבנים והבנות.