האם מותר לאכול אבקת חלב נוכרי אם אני משגיח על כשרות מהודרת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב, אני בעל תשובה ושומר לא לאכול חלב נוכרי. לאחרונה ראיתי ש - מוצרים של עלית כגון: "שוקולד פרה" כתוב "לאוכלי חלב נוכרי". התקשרתי ושאלתי את שירות הלקוחות מדוע. תשובתם היתה מפני שהיום הכל אלקטרוני ותהליך החליבה אוטומטי. נוסף על כך פרות שצריכות חליבה ולא חולבים אותם סובלות ולכן חולבים אותן גם בשבת. כמובן שאני יודע שיש מוצרים של "מגדים" שאותם אני נוהג לאכול. אבל בגלל שאני גר בסביבה חילונית, אין מסביבי חנויות שמוכרות סחורה כזאת ולכן עלי לנסוע יותר רחוק לקנות מוצרים אלו. השאלה האם במוצרים של חברת עלית במקרים האלה זה בסדר לאכול? או שעדיף להמשיך ולהחמיר?

תשובה

שלום וברכה

מרן הרב עובדיה מתיר מעיקר הדין את השימוש באבקת חלב נוכרי, ואף מאלו שהחמירו בחלב נוכרי היו שהקילו לגבי אבקת חלב נוכרי.

אולם, כמובן שראוי להחמיר, וכפי שפסק מרן הגר"מ פיינשטיין שעל אף ולדעתו מעיקר הדין אפשר להקל מ"מ ראוי לבני תורה להחמיר בדבר. ובפרט כשמדובר לגבי שוקולד, שאינו מצרך חיוני לבריאות.

בהצלחה - מנשה ישראל