הלכות משתנות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! ברצוני לשאול על הלכות ודינים , האם יש בתקופה המתקדמת הזאת שינויים בדינים ובהלכות ואם כן למי יש את הסמכות לשנותם? ואם אין שינויים תוכל לומר לי מדוע? תודה.

תשובה

שלום וברכה

התורה היא נצחית ואין לנו כל אפשרות לשנותה.

התורה ניתנה מאת הבורא יתב"ש, היודע וצופה את כל העתידות ואת כל הדורות, בה הוא ציווה שאין להוסיף ואין לגרוע ממצוותיו ועל כן אין כל אפשרות לשנות את התורה הקדושה ואת מצוותיה.

בברכה - בנימין שמואלי