בת כהן לעם הארץ

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ! אני יוצא כבר כמה שבועות עם בחורה שהיא בת כהן ואני ישראל רציתי לברר מה שכתוב שעם הארץ לא ישא בת כהן מה ההגדרה המדוייקת נכון להיום של עם הארץ ?בחור שלומד תורה אך לא כשרוני זה נחשב לעם הארץ ? האם אחד שלומד שיעורים קצת ויודע קצת הלכות פה ושם גם נחשב לעם הארץ אשמח אם הרב יתן תשובה מפורטת ועמקנית בנושא תודה

תשובה

שלום וברכה

כל מי שקובע עיתים לתורה ושומר על המצוות כראוי נחשב כתלמיד חכם, כמבואר בשו"ת יחווה דעת חלק ה סימן סא

בסיכום: אין לישראל לישא בת כהן אלא אם כן החתן ירא ה' מרבים, וקובע עתים לתורה, וכל שכן אם הוא לומד בישיבה באופן קבוע, אף על פי שעדיין אינו בגדר תלמיד חכם.

בברכה - בנימין שמואלי