האם אדם שלא שומר שבת יכול לעשות קידוש בערב שבת והבדלה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני אדם מסורתי לא שומר שבת אבל הולך לבית הכנסת בערב שישי ועורך קידוש ומקיים מצוות הבדלה במוצ"ש. רציתי בבקשה לדעת האם יש איסור על קיום ההבדלה היות ואיני שומר שבת ? האם יש איסור עבורי לקדש בערב שישי ? תודה רבה, ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

גם מי שלדאבון לב לא זכה לשמור שבת עליו לעשות את מצות הקידוש וההבדלה.

ה' יעזור שתזכה במהרה לשמור את השבתות כראוי ותזכה להיות ממקדשי שם ה'.

בברכה - בנימין שמואלי