מספר שאלות בנושאים שונים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלוב רב! 1) אם אדם שואל אותך לדוגמא "את בא אליי היום?" ואתה מנענע "כן" בראש, בלי דיבור האם זה נחשב נדר? או שנדר זה רק אם אתה מוציא בשפתיים? 2) אם אדם היה ספק צמא והוא לא ידע אם הוא יכול לברך על המים אז הוא פטר את עצמו במיץ ואז הוא שתה מים, כשהוא שתה מהמים הוא גילה שהוא לא היה צריך לברך על המים, שכן הוא לא היה צמא, אם אותו אדם שתה רביעית מהמים במצב כזה הוא צריך לברך ברכה אחרונה? 3)אם אדם מתנה באישהו זמן בשנה שכל מנהג טוב שהוא יעשה או כל מה שהוא יאמר שהוא יעשה והוא לא יגיד בלי נדר, שזה יהיה הכל בלי נדר לכל השנה. או שמא צריך כל השנה לומר בנפרד? 4)אם אפשר לדעת האם גמילות חסדים זוהי מצוות עשה? ואם כן מה המקור? 5) אם אמא של מישהו לובשת ג´ינסים וכו´, כלומר בגדים שלפי ההלכה אסור ללובשם, והיא אומרת לבנה ללכת לטלות כביסה וחלק מהכביסה זה הבגדים שלה, האם מותר לבן לתלות את הכביסה של אמא שלו ויצא מזה שהוא יגרום לה ללבוש את הבגדים האלה או שהדבר מותר? ואם מותר, אם אפשר גם סיבה. 6)אדם שטבל כלים ואז שיפשף אותם עם סקוצ´ ששיפשפו איתו כלים לא טבולים האם צריך לחזור להטבילם בלי ברכה? תודה רבה! וסליחה על הטירחה.

תשובה

שלוב רב!

1) זה לא נחשב כנדר.

2) לא.

3) בערב ראש השנה עושים  מודעה לכל השנה.

4. מיכה פרק ו

הִגִּיד לְךָ אָדָם מַה טּוֹב וּמָה יְקֹוָק דּוֹרֵשׁ מִמְּךָ כִּי אִם עֲשׂוֹת מִשְׁפָּט וְאַהֲבַת חֶסֶד וְהַצְנֵעַ לֶכֶת עִם אֱלֹהֶיךָ:

5. מותר.

6) אין צורך.

בברכה – בנימין שמואלי