שאלות שונות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, 1 האם פלאפל צריך כשרות טובה? או שאפשר להסתפק ברבנות? 2 איטליז שכתוב עליו "חלק בית יוסף בהשגחת הרבנות ת"א" מה זאת אומרת? 2 כשרויות?? 3 האם יש בעיית "יין נסך" במיץ ענבים? 4 הבנתי שיש בעיה אם ההורים גרושים ללוות את ילדיהם לחופה...האם כשרק מצד אחד ההורים גרושים למשל מצד הכלה ואצל החתן ב"ה בסדר , אז זה בסדר?? 5 האם מותר בשבת להכין משקה "סודה " במכשיר היועד לכך? לא חשמלי.6 האם מותר בשבת לחלק הזמנות? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. צריך להקפיד על מהדרין.

2. יש לו רק השגחה של הרבנות תל אביב והם כותבים שזה חלק לפי שיטת רבינו הבית יוסף.

3. מיץ ענבים לא נאסר ממגע עכו"ם מאחר והיין כבר מבושל.

אולם יש להקפיד שבתהליך היצור היין לא יהיה מבושל.

4. הצד שאינו גרוש יכול לללות את החתן והכלה.

5. מותר.

6. אין לחלק הזמנות בשבת.

בהצלחה - בנימין שמואלי