האם מותר לי להוכיח בעדינות את המורה שלי?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב! יש כמה "מנהגים" אצל המורה שלי שאני לא כל כך מסמפטת, אני מאוד מעריכה את המורה שלי ומכבדת אותה, מעולם לא הרמתי עליה את קולי, ובקיצור היא מורה טובה, אבל יש כמה דברים שמפריעים לי שאולי הם אצלה בגדר של איפה ואיפה בין התלמידים. ובכלל בי אישית הם פוגעים מאוד.

רציתי להגיד לה את זה מחר ובכלל "להוכיח" אותה , אבל לא בדרך של התחצפות, התנשאות ולא באופן שהיא תיפגע...אלא בכללי "ליידע" אותה. רציתי לדעת אם מותר לי לעשות זאת, ואם כן אז איך? תודה מראש ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

מומלץ לעשות זאת במכתב מכובד ומלא בתשבחות.

בברכה - בנימין שמואלי