תפילה וברכות

שאלה בעניין ברכת המזון

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכב´ הרב! ברצוני לשאול שאלה בנוגע לברכה. 1. כאשר אני אוכלת ארוחה בשרית שכוללת אורז וסלטים, ומעט לחם, או ארוחה חלבית שמלווה בלחם,האם אני צריכה לברך ברכת המזון בסוף הארוחה? ומה קורה אם אני מברכת ברכת בורא מיני מזונות. האם הברכה לבטלה? 2. האם יש ברכה קצרה של ברכת המזון? כי לא תמיד יש לי את האפשרות לקרוא את כל הברכה מפאת לחץ בעבודה וכו´. ואיני זוכרת את כל הברכה בע"פ. 3. והאם כאשר אני אוכלת סנדוויץ ומברכת ברכת המוציא, האם עלי לברך שוב כאשר אני מסיימת לאכול? בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

1. אם אוכלים לחם מברכים רק ברכת המוציא בתחילת הארוחה וברכת המזון בסוף הארוחה.

2. מומלץ להחזיק ברכון בתיק ולברך את ברכת המזון לפחות עד "אל יחסרנו"

2. בסיום האוכל תברכי ברכת המזון.

בברכה - בנימין שמואלי