אמונה

שאלה לרב זמיר כהן

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

דרכי ה´ אני בת 30 נשואה ללא ילדים. לפני כ - 3 שבועות עברתי הפלה טבעית בשבוע 12 להריון. ציפיתי להריון זה כשנה וחצי. תקופה שהייתה מלאה במתחים, דאגות, ציפיות.קיבלתי על עצמי להתפלל במשך 40 יום שלוש תפילות: שירת הבריאה,התיקון הכללי ותפילת חנה. בהן ביקשתי בסיום כל תפילה לזכות בזרעו של בעלי ולהיכנס להריון בזמן הקרוב. מיד בסיום ה- 40 יום באותו שבוע, כחמישה ימים לאחר מכן טבלתי במקווה ונכנסתי להריון. אני ובעלי התרגשנו מאוד. החלטנו לשתף את בני משפחתנו בשמחתנו. המשפחה הזהירה לא לספר עדיין לשאר המשפחה ומעגל החברים לפחות עד סוף שבוע 13 לפחות. אך לצערנו לא הצלחנו להסתיר את שמחתנו וסיפרנו לכולם. כל זאת רק משמחה והתרגשות ולא מעבר לזה. ואז זה קרה, לאחר מס´ שבועות עברתי הפלה. השאלה שלי, האם יש סיכוי שההפלה קרתה בגלל עין רעה והאם באמת היה צורך להמתין עם הבשורה לפחות עד חודש רביעי?. יש לציין, שאני אישה שבוטחת בה´ ומאמינה שלכל דבר יש סיבה בעולם, והכל רק לטובה.אני שומרת גם שבת, טהרת המשפחה, הפרשת חלה ומצוות נוספות.האם יש לך הסבר איך לאחר 40 יום של תפילות, נענו תפילותיי ואז ביום בהיר אחד נלקח ממני בחזרה הדבר שביקשתי וחפצתי מכל? גם במהלך ההריון המשכתי להתפלל ולבקש שכל ההריון יעבור בשלום.

תשובה

שלום וברכה

אין לחשוש שהעין הרעה גרמה להפלה.

לפעמים לטובתכם עדיף שתמתינו מעט להריון מסיבות שיודע אותם רק בורא עולם ולכך לא נפקדתם עד לתפילות.

אולם מאחר והתפללת כל כך חזק נענתה התפילה וזכית להחזיק ברחמך עובר שהיה אמרו לרדת לעולם לתקן דבר מסויים בכך שיכנס לרחמה של אישה כשרה לזמן מה ולאחר מכן לשוב לגן עדן.

בדרך כלל מדובר בנשמות צדיקים גדולים שזוכים לתיקון השלם על ידי הירידה לעולם לזמן קצר ביותר.

עובר זה יהיה בנך בתחיית המתים וזכות עצומה היא להיות אם לעובר צדיק כל כך.

בעז"ה בקרוב תזכי לזרע של קיימא.

בברכה - בנימין שמואלי