גילוי עריות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב רציתי לשאול שאלה האם ההגדרה של גילוי עריות של יהרג ובל יעבור זה רק בתוך המשפחה ? או שיהרג ואל יעבור מדובר גם על סיטואציות של רווק ששוכב עם אישה רווקה האם זה גם בגדר של יהרג ואל יעבור ? תודה מראש וישר כוח

תשובה

שלום וברכה

רווק שמקיים יחסים עם רווקה שכבר קיבלה מחזור בעבר ועדיין לא טבלה מטומאתה הינה נידה וקיום יחסים איתה הוא איסור כרת.

לדעת רבים, גם על קיום יחסים עם אישה נידה נכלל בגדר של גילוי עריות ויהרג ואל יעבור.

בהצלחה - בנימין שמואלי