תנור פרווה/חלבי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, קניתי תנור חדש, כרגע הוא רק פרווה. אני רוצה להכין בו מאכל חלבי. 1. מה דין התנור אחרי מאכל חלבי? 2. האם אפשר להחזירו לפרווה? (ולשחק במעבר פרווה/חלבי) *אני מבין שאחרי בשרי אין אפשרות להחזיר לפרווה..נכון? בתודה רבה מראש, רפאל עבד השם.

תשובה

שלום וברכה

כשאת אופה מאפה חלבי, תכסי את התבנית טוב טוב פעמיים עם נייר כסף. והקפידי שלא ישפך על קרקעית התנור. כך תוכלי להשתמש אחר כך לפרוה.

כמו כן אם את אופה בשרי, הקפידי כנ"ל, והתנור ישאר פרוה.

ליתר חומרא, רצוי להדליק בין חלבי לבשרי, ולהיפך, את התנור לכמה דקות על החום הכי גבוה.

כך הוא הדין ע"פ בירורו הארוך והמקיף של הגאון רבי בנציון וואזנר שליט"א ממאנסי ניויורק.

בהצלחה - מנשה ישראל