שנת האבל

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ג.נ., מה פירוש שנה ראשונה שבן אדם נפטר, מה עושה הנשמה למה הילדים צריכים להגיד קדיש. בתום שנה, עושים הזכרה ומבקרים המנוח ונאמרו לי רק בשנה רשונה מחשבים ההזכרה מיום הקבורה האם זה נכון. באיזה ים בדיוק (צריכה לעשות ההזכרה (רוצה לעשות באותו כי רוב המשפחה צריכים להגיע מרחוק ביקור מנוח ותפילה) תאריך קבורה היה בכ"א אייר שנה שעברה. אודה לקבל תגובה בהקדם. בברכה, טינה

תשובה

שלום וברכה

כל נשמה נידונית לפי מעשיה.

הנשמות שסיגלו לעצמם מצוות ומעשים טובים עולות לגן עדן לקבלת שכרם.

נשמות שלא זכו לכך ומלוכלכות בחטאים וכו' נכנסות לגיהנום לזיכוכם. על כך אמרו חז"ל שאין משפט הרשעים בגיהנום יותר מיב' חודש - שנה.

ישנם נשמות שפגמו הרבה מאוד והם אים זוכות להיכנס למקומות דלעיל, אלא נענשות בכף הקלע רח"ל למשך מאושת שנים, לפי מעשיהם.

אמירת הקדיש מועילה מאוד לפטור את הנשמות מעונשיהם ולהעלותם מגיהנום לגן עדן או מכף הקלע לגיהנום.

P>בשנה הראשונה עושים את ההזכרה בכא' אייר, ובכל שנה עושים את ההזכרה ביום הפטירה.

בברכה - בנימין שמואלי