צניעות ללא חומרות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב. רציתי לדעת רק מה הם גדרי הצניעות בלבוש בדיוק על פי חז"ל ללא ההחמרות כמו שהם מצויים שם בתודה מראש אסתר

תשובה

שלום וברכה

קצת הלכות צניעות:

א. כל דבר שמוגדר כערווה בלשון חז"ל חובה על האשה לכסותה. כגון שיער אשה נשואה, יד מהמרפק כלפי מעלה, כל הרגל עד לקרסול, וכן כל מקום שדרכה של האשה לכסותה בדרך כלל, חייב בכיסוי.

ב. אין לאשה להבליט את צורת גופה, לא בחלק העליון ולא ברגליה - מכנסיים.

ג. ואין לאשה ללכת בצבעים בולטים מאוד, כגון אדום, וכדו`

ד. נגיעה בגברים זרים וכל שכן חיבוק ונישוק, אסורה בהחלט.

ה. שיחת מרעים שלא לצורך עם גברים אסורה.

ו. קול באשה ערווה, ולכן אסור לאשה לשיר בפני גברים

ישנם עוד ועוד דינים,  העיקרון הוא שעל האשה להיות צנועה, ובלתי מובלטת, ולבושה כראוי.

בברכה - בנימין שמואלי