הלכה בנוגע למוסיקה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני חוזר בתשובה כמס´ שנים ו"עקב האכילס" שלי הוא בנוגע למוזיקה לא "כשרה",לועזית,אני צרכן כבד של מוזיקה מהיותי ממש ילד ולמרות שקיזזתי הרבה מאד (אני כמעט לא שומע אולי פעם בחודש חודשיים בהתחשב שהייתי שומע מס´ שעות ביום!)מה הדעה ההלכתית בנושא ואם כמובן יש דעה לגבי מה זה נחשב בעולם הבא. הנושא מאד דש בעקביי וממש מקשה עליי.אשמח לתשובה מפורטת.תודה!

תשובה

שלום וברכה

כבר ידוע לך שההלכה היא שאין בעיקרון איסור לשמוע צלילי מוזיקה ובפרט ללא מילים.

ראוי להימנע מכך.

אשריך שזכית להגיע למינון נמוך כל כך בעניין המוזיקה.

ראוי מאוד לשמוע מוזיקה ללא מילים ובכך היא משפיעה פחות על הנפש.

אינני מחלק עולם הבא, אולם אין כל ספק שמעלתך גדולה ונשגבת עד מאוד ממסירות נפשך ומרצונך העז להתקרב לבורא עולם באמת ואף אם תישאר עם מעט מוזיקה עקב הרגילות אין זה מוריד כלל ממעלתך כמי שמסר את נפשו למכן שמו באהבה.

עלה והצלח - בהערכה - בנימין