הכנת תה עם נענע בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב יש לי שאלה בדבר השבת אני לאחרונה התחלתי לדקדק בהלכות שבת אני שומרת שבת וחגים אבל מסתבר שיש לי עוד הרבה במה להשתפר בנושא השאלה שלי היא האם מותר לקחת איתי סידור מהבית לבית הכנסת? ומה עושים בעניין קומקום שאני רוצה להכין מראש השבת נענע עם תמצית תה ולהניח על המיחם האם זה מותר? בברכה

תשובה

שלום וברכה

1. במקום שיש עירוב, מותר לקחת סידור.

2. מותר לכתחילה להכין ביום שישי ולהניח על מיחם, כך יש לנהוג.