קריאת שמע, מתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, התחלתי לעבוד במפעל שהוא עוד משמרות בוקר צהרים ולילה ברצוני לדעת האם ליקרוא קריאת שמע כשאני הולכת לישון בבוקר או שאין צורך כבר? והאם כאשר אני מתעוררת ב2 3 בצהאים אני צריכה להגיד ברכות השחר?

תשובה

שלום וברכה

אם את הולכת לישון בבוקר תאמרי את ברכות השחר לפני שנתך וכן ראוי שתקראי את קריאת שמע של שחרית לפני השינה. אין קוראים קריאת שמע שעל המיטה לאחר עלות השחר.