התדינות בבית דין גויים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב השלום והברכה, אמרו בברייתא במסכת גיטין: "ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם - לפניהם ולא לפני גויים". וביאור הדברים הוא, שיש איסור על פי התורה להתדיין בפני גויים, ואפילו אם אותם גויים פוסקים דין שהוא נכון גם על פי דיני התורה, מכל מקום יש איסור להתדיין אצלם. אני ובעלי הגשנו תביעה לבית משפט "תביעות קטנות" עקב קבלן ערבי/נוצרי שעזב באמצע הבנייה. כאשר הגעתי למזכירות שמתי לב כי יש כמה שופטים.לפי השמות הבנתי שחלקם יהודים וחלקם ערבים.. מה עושים במידה והשופט אשר ידון במקרה יהיה ערבי/נוצרי? אגב, התיק כבר הוגשואנו ממתינים לזימון למשפט..

תשובה

שלום וברכה

לידיעתכם אין הבדל בין גוי ליהודי. כל השופטים הם נקראים כערכאות ואסור ללכת בשום אופן לבית משפט ישראלי שדן לפי חוקות הגויים, אלא לבית דין רבני תורני.

מאחר ואתה דן עם קבלן נכרי, מותר לך לפנות לבית המשפט מאחר והוא לא ישמע לדיני ישראל.