איך לחנך ילד לברך ולשים כיפה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! יש לי ילד בן שלוש וחצי בכור ובן יחיד וגם מפונק.. כשהוא למד לברך הוא נורא אהב לברך כל הזדמנות שרק יכל , מאז שנכנס לת"ת לגן שלו (לא יודעת אם זה קשור) הוא הפסיק לברך וגם לא רוצה לשים כיפה לפעמים.. איך לגרום לו לברך בצורה חינוכית? ולא בכפייה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לנצל את ההזדמנות שהוא מברך בכל זאת או כאשר מישהו אחר מברך ולשבח אותו עד מאוד ולומר אז הרבה בחשיבות המצווה הגדולה של הברכה.

כאשר הוא אינו מברך יש לומר איז חבל עכשיו לא יהיה לילד שלנו מלאך לבן גדול בשמיים וכך יש לומר מילים רק בהפסד שבדבר מבלי להכריחו או לכפות עליו כלום ובעז"ה הוא יחזור לברך בשמחה.

כמובן שאם אין דוגמא אישית מההורים לברכות כראוי לא ניתן לדבר במעלת הברכות, הדברים לא יפלו על אוזן קשבת.

בהצלחה,