אכילת מאכל לפני התפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. האם מותר לומר חלקים מפסוקי דזמרה לפני התפילה במניין? 2. האם צריך לעמוד בברכות השחר? 3. האם מותר לי לשמוע קידוש לפני התפילה בשבת? (אם אני לא יאכל משהו קטן, זה יכול להקשות עליי בתפילה) 4. האם. אפשר לשים חגורה הפוכה? (הסמל שלה הפוך)

תשובה

שלום וברכה,

1. מותר.

2. אין צורך.

3. אם לא תוכל להתרכז בתפילה - מותר לאכול לפני התפילה, ואם אתה נצרך לאכול 30 גרם פת או מיני מזונות - טוב שתעשה קידוש. אבל אם אינך אוכל לחם או מזונות - אין צורך לעשות קידוש, שאין חובת קידוש רק לאחר התפילה. (שו"ע סימן פט ס"ד. חזון עובדיה שבת כרך א' עמ' קמט).

4. אם זה מגונה בעיני האנשים - אין ללובשו כך. (עיין שו"ע סימן ב ס"ג ומשנה ברורה שם).

בברכה,
מנשה בן פורת