אכיל מאכל בשרי לאחר חלבי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום שתיתי נס קפה עם חלב עבר לפחות שעה ונשאר לי טעם בפה ואז נטלתי ידיים לסעודה עם בשרית ברכתי ואז הרגשתי שהיה לי עוד טעם מנס קפה ואז מייד הוצאתי את האוכל מהפה בכדי לשטוף את הפה האם נהגתי נכון כי יוצא שברכתי ברכה לבטלה? והאם אישה מחוייבת בוידו למשל בתפילת מנחה וגם נפילת אפיים וגם בקורבנות? וכשהגעתי לתפילת עמידה אמרתי רק מוריד ואז מייד נזכרתי שצריך לומר ״ משיב הרוח״ האם היה עליי לחזור להתחלה? או להמשיך כרגיל? תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

א. לא בירכת לבטלה  כי לא דיברת. לא היית צריכה להוציא את הלחם מהפה כי הלחם עצמו היה מנקה את השיניים ואת הפה.

אישה לא מחוייבת בוידוי בכל יום בתפילה.

בעניין משיב הרוח נהגת נכון מאוד.